Een hittegolflook van Comme Un Camion

Het is met een beetje pijn in mijn hart dat ik deze nieuwste look schrijf, bedacht in Bretonse landen. Ik zeg knijpen, omdat het ook het laatste project is waar we, als stylist van de truck, al twee jaar mee bezig zijn. Ook aan het eind van het seizoen is er spanning. Ik heb al haast om de hele bende te zien arriveren, vanwaar ik elke maand mijn artikelen schrijf. Ik kan zonder spijt afscheid nemen van de vroege ochtendtreintijden op het station van Montparnasse en overwegen om toekomstige kantoren op de fiets te bereiken! Voor dat laatste met Pierrot stel ik daarom voor wie op mij lijkt. Een outfit met accenten die rekening houden met wat Frankrijk de komende dagen moet meemaken.

look canicule lin été coton

In tegenstelling tot mijn vorige look vallen de kleren uit, alleen de essentiële zaken blijven over. Coco Chanel zei dat "mode architectuur is: alles is een kwestie van proporties" en hoewel je het daarover nauwelijks oneens kunt zijn, denk ik dat het gemakkelijker is om de juiste balans met minder items. En dan, als het kwik de dertig graden bereikt, doe ik het graag zonder overbodige accessoires. Hier is een look die een groot deel van mijn zomer zal begeleiden, en misschien die van jou!

look canicule lin été rire

Het basisidee was om een ​​outfit te kopen waarmee je ademt zonder in een vakantielook te vervallen. Om dit te bereiken kan ik je niet genoeg aanbevelen om op drie punten te letten: het materiaal, de snit en de kleur van je kleding. Ik begon met het kiezen van de broek, ze zijn Casatlantic, een jong merk gecreëerd door Nathaniel Asseraf wiens vader de beroemde boetiek vintage Broadway runt & Zonen in Zweden. Casatlantic biedt broeken geïnspireerd op Marokkaanse chino's uit de jaren zestig. De sneden zijn breed en het voelt goed. Niet alleen omdat het ademt, maar ook omdat het veel makkelijker is om er een outfit omheen te structureren! In deze look draag ik een Safi waarvan de beenopening 21 cm is. Wat de maat betreft, ik ben 1m80 en 70kg en draag 30×30. Het enige spijtige is dat het canvas vrij dik is, omdat ik deze broek vooral heb gekocht om hem gedurende 4 seizoenen te gebruiken, maar er zijn versies in een mix van linnen en katoen!

Geïnspireerd door mijn broek rechtstreeks uit Marokko, wilde ik een licht mediterrane stijl accentueren (omdat ik niemand voor de gek houd met mijn melkachtige huidskleur). Ik heb gekozen voor de combinatie tanktop-shirt. Ik zie je aankomen, niet iedereen voelt zich op zijn gemak in Marcel! Het heeft echter enkele onmiskenbare kwaliteiten. De eerste is dat hij geen mouw heeft – geen grapje – en daarom minder warm is dan een T-shirt! Ja. De tweede is meer stilistisch. De tanktop weerspiegelt de militaire garderobe, maar ook een bepaald Amerikaans zondagsgebruik. En tenzij je het draagt ​​met slipjes en slippers, zou ik het niet aanraden.

look canicule lin été casual marcel

Dus heb ik gekozen voor een top van het merk Les Tricots Marcel. Ik wilde iets eenvoudigs en dat kwam overeen met mijn wens om geen kleding meer te kopen die in slechte omstandigheden is geproduceerd. Tricots Marcel voldoet aan deze eisen met deze tanktop gemaakt in Frankrijk en voegt een leuk detail toe met deze geborduurde bril op de borst. Deze zomer zal het buiten helemaal harig zijn, en des te beter.

Laten we even terugkomen op Coco Chanel die met ons sprak over proporties. Ik moest een keuze maken voor het shirt om deze outfit opnieuw in balans te brengen half slank, half wijd . Daarom heb ik gekozen voor een shirt om losjes te dragen en waar de wind in kan waaien. Als er één materiaal is dat in de smaak valt bij onze ogen tijdens de zomer, dan is het uiteraard linnen! Ik viel voor een model uit oktober, vooral vanwege de zeer succesvolle kleur. Bij dit merk draag ik meestal small, dus besloot ik medium te nemen om beter aan mijn doelen te voldoen. De schouders vallen iets naar beneden, de mouwen kan ik wijd opstropen en het shirt stopt halverwege het dijbeen. Ja, het is gekreukt, maar wat maakt het uit, het is linnen, het leeft, het vouwt, het is zomer!

Degenen die mij kennen zullen niet verrast zijn door de tennisschoenen die ik draag. Hoewel ik heel weinig affiniteit heb met sneakers, ben ik een grote fan van canvas sneakers. Ik koop en koop al enkele jaren paren Novesta. Het Slowaakse merk had deze schoenen in 1939 ontwikkeld voor het leger en de mars. Hoewel ik het ten zeerste afraad om ermee te wandelen, zijn het mijn favoriete schoenen voor de zomer. Toen ik de samenwerking zag tussen Novesta en De Bonne Facture, greep ik de kans aan om ze in mijn look te verwerken. Originaliteit van dit model: ze zijn gemaakt van linnen! En ja, zeer goed geproduceerd Belgisch linnen wat een rauwere look geeft aan deze iets te sobere tennisschoenen.

look canicule lin été casual novesta

Laten we de kostbare zonnebril niet vergeten om de verpletterende hittegolf te bestrijden. In het zenit schakel je deze Ray Ban Clubmasters uit! Het Italiaanse merk heeft voor niemand meer geheimen, maar ik wil je er graag aan herinneren dat dit paar nog steeds aan de andere kant van de Alpen wordt gemaakt. Naast dat het een heel Amerikaanse retro-look aan mijn outfit geeft, is het een kleine knipoog naar een film die ik erg leuk vind. In Reservoir Dogs heeft Tim Roth, ook bekend als Mr.Oranje draagt ​​dezelfde!

look canicule lin été ray ban

Om af te ronden draag ik een horloge om mijn pols Charlie Paris: de Bastille. Een leuk stadsmeisje, maar dat een beetje avontuurlijke uitstraling behoudt met zijn armband die ik bruin heb gekozen en zijn kleine secondewijzer op 6 uur. Het horloge is geassembleerd in Frankrijk en binnenin vinden we een Miyota 0T45 quartz uurwerk. Ik waardeer de discretie en finesse die perfect bij mijn outfit past: een hittegolflook.

look canicule montre été Charlie

Overhemd oktober
Marcel Les Tricots Marcel
Broek Casatlantic
Sneakers Novesta x De Bonne Facture
Brillen Ray-Ban
Horloge Charlie Paris

Door Hugo bekend als “de offroad-reporter”, 12 juli 2022 (artikel bijgewerkt op 13 juli 2022)